Fundació Proideba

Projectes d’estiu – Estada del Voluntariat

GUINEA EQUATORIAL

Bomudi.

Escola d’Estiu amb nins i joves.

Participants: Germà Miguel Gil, Adriana Àlvarez, Sònia Sastre i Joan Nadal.

Durada: 30 dies.

Varem viure al poblat de Bomudi. L’acolliment ha segut molt bo. El projecte ha segut un poc estressant perquè teníem molt de nins (de 1r primària fins 4t d’ESO), però gratificant per la convivència, les coses en comú… en el tema educatiu cal molta més feina: els valors estan poc desenvolupats. El clima ha estat menys calorós del que esperàvem. Hem tornat animats i amb ganes de fer una pròxima escola d’estiu.


ÍNDIA

Keesara – BJT School

Recolzament educatiu i construcció de sanitaris per l’internat.

Participants: Sebastià Riera, Maria Pazos i Carlota Riba.

Han estat 40 dies.

Ens en trobat amb una cultura molt diferent a la nostra. Hem viscut amb la comunitat de Germans. Les previsions sempre salten, i el que teníem pensat s’ha fet d’una altra manera. No ho hem vist acabat, degut als problemes amb la construcció, perquè hi havia projectes prioritaris, la construcció de 48 aules noves pel pròxim curs.

Ha estat fantàstic la integració amb la comunitat i amb els nins de l’escola. Hem compartit amb ells moments inoblidables. El que tenen, t’ho donen.


PROJECTE OBERT

Centre d’Acolliment Projecte Obert a Paterna, vacances amb els nins.

Participants: Laura Serrano i Germà Joan Antoni Martínez.

Durada: 15 dies.

El nombre de nins ha variat. Al principi eren pocs, la següent setmana la cosa va cambiar. Els nins, materialment tenen el necessari, però els falta l’estima de la família, l’escolta dels seus… Hem anat d’excursió, hem preparat amb ells menjar, la neteja, etc…

Molt bon ambient amb els educadors, les seves famílies, el nins i els voluntaris.